Diferents persones i col·lectius que creiem que només des d’una democràcia participativa al país i al món resoldrem els greus reptes i problemes que hem generat l’espècie humana, i continuant amb el compromís dels acords resultants de La Marxa Som, promovem la creació d’espais de democràcia de base autoorganitzats i plenament sobirans perquè esdevinguin permanents. Una democràcia participativa que inclou necessàriament espais deliberatius i referèndums i que anomenem poblecràcia.

I ho fem començant per tractar temes avui molt vius i que ja disposen de moviments socials que hi treballen.

El procés es planteja amb total obertura per confluir i sumar energies amb altres iniciatives com els debats consituents i les enteses territorials, els grups de treball de diferents entitats del país, etc., a fi que el procés global sigui únic i complementari i que es reforcin mútuament totes les inciatives des dels respectius accents.

Aquesta iniciativa, impulsada sota el nom Som poble i decidim, vol sumar i enxarxar totes les persones, col·lectius i iniciatives que estiguin a favor de passar a l’acció per fer possibles els canvis que fa tant de temps que anhelem i que crequin que no vindran sols, sinó que serà l’autoorganització territorial del poble en una nova democràcia participativa “poblecràcia” l’única que ho pot fer possible.

Properament es llançarà la campanya perquè tothom s’hi pugui sumar a preparar els 5 cicles temàtics previstos: canvi climàtic, habitatge, igualtat de gèneres, economia i model de democràcia participativa.

Mentrestant, podeu ampliar-ne les motivacions en aquest article sobre el tema d’un dels seus impulsors: Poblecràcia, el nou model democràtic de la república: https://www.racocatala.cat/opinio/article/48417/poblecracia-nou-model-democratic-republica