La Presidenta del Parlament va felicitar l’organització i els participants tant en la Marxa Som com en la nova iniciativa per una Democràcia Plena a Catalunya, i va donar ple suport a la lluita per la defensa de la democràcia participativa.

Algunes desenes de representants territorials de La Marxa Som van ser ahir al Parlament de Catalunya per lliurar a la seva presidenta, Carme Forcadell, l’informe final de la Marxa, que recull les impressions de les 150 assemblees realitzades al llarg de les comarques del Principat. També hi van ser presents membres d’entitats participants com ANC, Procés Constituent, Reinicia, Parlament Ciutadà, País Conscient, la Casa de l’Ésser o Fundació Vidabona, a més de l’equip organitzador de l’associació Pas-Amics d’El Camí.

A banda de citar entitats i municipis que s’hi van involucrar, es van fer arribar a la Presidenta Forcadell les diferents conclusions recollides a les quatre columnes així com les adhesions al Manifest. Així mateix, representants de l’objectiu Catalunya Democràcia Plena, hereva de La Marxa Som, van transmetre aquest consens de país perquè sigui tingut en compte en l’etapa de construcció de la Nova República que sembla que ben aviat podria començar. En concret, Natxo Tarrés, Lluís Planas, Gemma Téllez, Laura Duran i Laia Vidal, acompanyats de representants territorials d’entitats i de les quatre columnes de La Marxa Som van fer arribar a la Presidenta el Manifest pel qual es demana que la nova Constitució es comprometi de manera clara amb mecanismes vinculants de participació ciutadana.

Posteriorment, s’ha fet arribar aquesta informació als diferents grups parlamentaris per tal de recollir per escrit el seu compromís amb la democràcia participativa de cara al nou procés constituent.

A l’espera de l’engegada de la Campanya Catalunya Democràcia Plena de recollida d’adhesions, us podeu adherir al Manifest.