Els Grups Parlamentaris de Junts Pel Sí (amb representants del PDCAT, Montserrat Candini i ERC, Roger Torrent), CSQP (amb el seu portaveu, Lluís Rabell) i la CUP-CC (amb Marc Font) van escoltar les propostes i accions que s’estan preparant al respecte per la recta final del procés en una recepció d’una hora de durada, després de rebre les conclusions, resultats i propostes recollides a les 150 assemblees realitzades a totes les comarques del Principat durant els 50 dies que va durar La Marxa Som (vegeu aquí l’informe final).

L’objectiu Catalunya Democràcia Plena recollirà adhesions massives perquè s’incorpori a la Constitució i lleis catalanes una democràcia participativa pel país. També es faran presentacions i tallers al territori.

A tots ells se’ls va demanar el compromís amb la participació democràtica en el sí de les polítiques parlamentàries, i especialment en el nou marc legal que podria néixer amb el nou país. Els grups s’han compromès a estudiar-ho en el sí de cada partit i a donar la resposta escrita als promotors de la iniciativa, a fi que es pugui donar a conèixer a la ciutadania.

Si bé tots els grups van ser convidats a la trobada, els altres tres grups no van donar resposta.

Dos dies abans, representants territorials participants en La Marxa Som i membres del grup impulsor de l’objectiu Catalunya Democràcia Plena van lliurar les conclusions a la Presidenta del Parlament, Carme Forcadell.